Kompletný návod: Víza do Austrálie pre Slovákov v 2017
3.5 (70%) 2 votes

Víza do Austrálie: Ako občan Slovenskej republiky potrebujete víza. Avšak, víza do Austrálie nie je vôbec problém získať nakoľko patríme medzi pár „vyvolených“ krajín, ktorých občania sa pred cestou do Austrálie musia iba zaregistrovať na oficiálnej internetovej stránke. Podobne ako pred cestou do USA, kde používajú ESTA, do Austrálie potrebujete víza typu eVisitor (651). Ako požiadať o turistické víza do Austrálie a je možné s nimi pracovať? Ja som si o víza požiadal len nedávno a pracovať sa v Austrálii chystám – legálne. Ako je to možné?

Ako získať víza do Austrálie

víza do austrálie

Čo potrebujete pre získanie víz do Austrálie?

  • platný cestovný pas, ktorý je platný minimálne 6 mesiacov po návrate z Austrálie
  • to je všetko :)

Čo vôbec nepotrebujete?

  • kreditnú kartu – víza eVisitor (651) sú ZADARMO
  • vôbec nepotrebujete cestovné poistenie (kto by však cestoval bez neho?)
  • nepotrebujete mať rezervované ubytovanie
  • nepotrebujete ani letenku či výpis z účtu (avšak, pri samotnom vstupe do krajiny už spiatočnú letenku potrebujete, inak vás nepustia dnu). O tieto víza si môžete požiadať dokonca aj vtedy, keď cestu do Austrálie len plánujete no neviete kedy a kam. Avšak, platia 12 mesiacov od vydania s maximálnou dĺžkou pobytu v Austrálii 90 dní od vstupu.

Postup získania víz do Austrálie

Ako som už spomenul, je to veľmi jednoduché – musíte sa iba zaregistrovať na oficiálnej webstránke a vytlačiť si potvrdenie, ktoré vám za pár minút príde do mailu.

  1. Vytvorte si vlastný profil na oficiálnej web stránke
  2. Počkajte na potvrdzujúci email o registrácii
  3. Kliknite „New Application“ pre vytvorenie žiadosti o turistické víza do Austrálie
  4. Vyplňte požadované informácie ako je číslo pasu, dĺžka platnosti pasu, email a adresa trvalého pobytu
  5. Potvrďte pravdivosť zadaných informácií a kliknite na „Submit“
  6. Počkajte na email, ktorý potvrdí, že ste žiadosť podali.
  7. Počkajte na email, ktorý potvrdí, že ste víza do Austrálie dostali (alebo nedostali).
viza-do-australie
Proces vybavovania turistických víz do Austrálie
submit
Hotovo, už len potvrdiť a odoslať žiadosť
submiting
Moja žiadosť bola odoslaná a teraz mi len ostáva čakať na email
Koľko trvá vybavenie víz do Austrálie?

Mne to trvalo zhruba desať minút. Víza sú zadarmo – neplatíte nič. Kontrolujte si svoju emailovú schránku a čoskoro v nej uvidíte nasledovné:

udelene-viza-australia
Potvrdzujúci email, ktorý tvrdí, že môžem prísť do Austrálie
Môžem v Austrálii pracovať s vízami typu eVisa (651)?

Odpoveď na otázku, či môžete v Austrálii pracovať s turistickými vízami typu eVisa (651) je áno aj nie :) Ja sa v Austrálii chystám pracovať a dokonca legálne. Avšak, nejde ani tak o prácu ako o dobrovoľníctvo. S týmto typom víz nemôžete v Austrálii zarábať peniaze, no môžte pracovať dobrovoľne (napríklad na farme) bez toho, aby ste za to dostali zaplatené môžete a je to úplne legálne. To, či dostanete na ruku dáky keš je už len medzi vami a majiteľom farmy – len to nikomu nehovorte, haha.

Podmienky pre vstup do Austrálie s turistickými vízami typu eVisa (651)

  • bezpodmienečne musíte mať spiatočnú letenku, ktorej dátum návratu nepresahuje 90 dní od dátumu príchodu. Ak máte jednosmernú letenku a neviete sa preukázať tým, že krajinu naozaj opustíte – do lietadla vás nepustia. Musíte mať dopredu kúpenú ďalšiu letenku alebo lístok na loď.

Milan Bardún, svet k vám domov už od roku 2013

Uložiť

Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy, ktorý trhá Slovákov z kancelárskych stoličiek som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov.

15 KOMENTÁRE

  1. Mam rovnaky problem ako par diskutujucich. Poziadal som o turisticke viza. (651) v juli 2017 cez ekonto na oficialnej stranke gov.au po 2 dnoch mi prisiel kontaktny mail kde som mal doplnit informacie a to:
    1. Vypis z uctu za 3 mesiace, ucet na moje meno, vyska zostatku
    2. Itinerar cesty, comu sa tam budem venovat, aktivity, spiatocna letenka , dlzka pobytu
    3. Potvrdenie zamestnavatela, dlzka prac.pomeru, dovolenka na cas cesty, prac zaradenie, vyska plat
    Toto vsetko prelozene do ang jazyka oficialne. A naskenovane prilozit do eimmi konta do 7 dni od dorucenia emailu.

    Je pravda ze slovensko je „risk“ krajina pre nich ale nevieme preco.preto pred cestou si dajte dlhdiu rezervu na vybavovanie. Neviem podla coho a na zaklade coho tipuju ludi ktorym to.schvalia hned a ktory musia podstupit tuto proceduru

  2. Ahojte,ja som s podaním a obdržaním víz nemala žiadny problem,do pár hodín som mala mail(cez agentúru).Ak môžem poradiť,keď chcete cestovať do AUS,určite choďte!Je to už síce pol roka,čo som bola za dcérou v Sydney(študent),ale každý deň myslím na to,ako tam je krásne,ľudia super(no,množstvo aziatov mi trošku vadilo,lebo chodia v hufoch a neberú ohľad na ostatnych),ale napr.cesta busom-každý sa pozdravi,keď vystupuje,minimálne podakuje soferovi.Všetko sa mi tam páčilo a verím,že sa tam ešte dostanem!!zamilujete si krajinu,mesto,prírodu,pláže….Všetko.Choďte!nebudete ľutovať.

  3. Ahoj Marcel, ja mam ten isty problem. Ziadost podana pred dvoma tyzdnami a viza nikde. Letenka kupena, Vraj Slovensko je ‘high risk’ krajina pre Australiu. Na telefonne cislo sa neda dovolat a maju vraj cely mesiac na vyjadrenie sa k ziadosti, Dostal si viza vcas pred cestovanim?

    • Ahoj Silvia, asi myslis biomereicky pas. Hladal som na internete a nenasiel som o tom ziadnu informaciu. Odporucam ti zavolat dakej cestovke a informovat sa. Daj mi potom, prosim, vediet nech to zahrniem v clanku :)

  4. Nuž ja mám trochu inú skúsenosť. Asi 2 pracovné dni po podaní žiadosti o víza 651 mi prišla odpoveď, že potrebujú:

    1. Prehlásenie o účele, za kt. chcem cestovať do Austrálie, plánovaný itinerár a dátumy vstupu a výstupu do/z krajiny, popis aktivít, ktorým sa chcem venovať počas pobytu.
    2. Prehlásenie o mojich zámeroch po odchode z Austrálie (napr. návrat do krajiny trvalého pobytu).
    3. List od môjho zamestnávateľa s uvedením mojej pozície, činnosti, dĺžky zamestnania, výške platu, schválenia dovolenky na cestovanie po Austrálii, či budem dostávať plat počas dovolenky a dátumu opätovného nástupu do práce.
    4. Meno, telefón a pozíciu mojej kontaktnej osoby u zamestnávateľa.
    5. Výpis z bankového účtu s transakciami za posledné 3 mesiace a aktuálnym zostatkom na účte.
    6. Telefónne číslo v krajine môjho pobytu, na ktorom ma môžu kontaktovať.

    Podotýkam, že som sa do Austrálie chystal ísť ako turista, čiže nekradnúť nikomu robotu, ale míňať peniaze, zarobené v Nórsku. No vzľadom na takýto prístup som sa teda rozhodol stráviť 3 mesiace v inej krajine. Mám ich napokon na zozname veľa :).

Čo si myslíš ty?