Víza do Thajska pre Slovákov, čo vedieť pred cestou a na čo dať pozor
5 (100%) 2 votes

Víza do Thajska pre Slovákov? Thajsko je jednoznačne jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov v posledných rokoch. Sám to vidím na sebe, koľko mám na webe blogov o Thajsku. Každopádne, treba Slovákom víza do Thajska? To záleží od viacerých faktorov, ktoré všetky zhrniem v tomto článku. 

Víza do Thajska pre Slovákov

Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska.Víza do Thajska pre Slovákov sú niekedy orieškom, aj keď zbytočne. Prečítaj si, ako získať víza do Thajska a uži si super krajinu plnú nádherných ostrovov.
Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska.Víza do Thajska pre Slovákov sú niekedy orieškom, aj keď zbytočne. Prečítaj si, ako získať víza do Thajska a uži si super krajinu plnú nádherných ostrovov.
  • Do Thajska idem ako turista na dovolenku (väčšina prípadov)

V tomto prípade máš vyhraté a nemusíš čítať ďalej. Choď sa radšej zbaliť a nezabudni na opaľovací krém. Ak máš pas zo Slovenska, na územie Thajska môžeš vstúpiť bez víz na dobu až 30 dní. Pri vstupe dostaneš imigračnú kartičku, ktorú musíš pri odchode z krajiny odovzdať. Avšak, aj takýto vstup má svoje podmienky:

  1. Tvoj pas musí byť platný ešte 6 mesiacov (120 dní) odo dňa, kedy do Thajska vstúpiš. Ak to tak nie je, nepustia ťa ani do lietadla.
  2. Thajsko musíš opustiť do 30 dní od vstupu. Ak plánuješ cestovať dlhšie, veľa ľudí robí takzvaný visa run – odvezú sa autobusom do Kambodže a hneď sa do Thajska vrátia. Svoje víza tak resetujú o ďalších 30 dní. Avšak, ak to budeš robiť príliš často, môže sa stať, že ťa jednoducho naspäť nepustia. Od 31.12.2016 môže Slovák spraviť tento visa run len dvakrát do roka v prípade, že príde do Thajska po zemi (autom, busom, vlakom, peši z okolitých krajín). Znamená to, že po zemi môžeš prísť do Thajska len dvakrát do roka – pri cestách lietadlom toto pravidlo neplatí.
  3. V praxi to vyzerá tak, že pristaneš na letisku, pôjdeš na imigračné, kde ti dajú pečiatku s kartičkou a hotovo. Spýtajú sa ťa „tourist?“ a ty povieš „yes“.

TIP: Prečítaj si, aký je sex turizmus v Thajsku a ako to v skutočnosti je.

PS: Po novom je možné požiadať o turistické víza na viac vstupov (Multiple entry). Takéto víza stoja okolo 130 € a sú platné 6 mesiacov. Avšak, jeden vstup nemôže prekročiť 60 dní. 

Čo v prípade, že som prekročil povolený počet dní a moje víza vypršali?

Stáva sa to celkom často, žiaden stres. Do väzenia nepôjdeš. Pokuta za každý deň navyše je 500 THB (cca 13 €). Avšak, vysoko to neodporúčam – môžeš dostať zákaz vstupu do krajiny. Ak ostaneš v krajine načierno viac ako 90 dní, dostaneš zákaz vstupu na jeden rok za predpokladu, že sa dobrovoľne prihlásiš na polícii. Ak ťa chytia a prídu na to, že si v krajine nelegálne, zákaz vstupu je minimálne na 5 rokov.

Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska. Víza do Thajska pre Slovákov sú niekedy orieškom, aj keď zbytočne. Prečítaj si, ako získať víza do Thajska a uži si super krajinu plnú nádherných ostrovov.
Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska. Víza do Thajska pre Slovákov sú niekedy orieškom, aj keď zbytočne. Prečítaj si, ako získať víza do Thajska a uži si super krajinu plnú nádherných ostrovov.
  • Do Thajska idem ako študovať alebo pracovať

V tomto prípade si budeš musieť vybaviť klasické víza. Dokumenty a potvrdenia ti pripraví škola/firma, do ktorej ideš. Budeš potrebovať potvrdenie o štúdiu/pracovnú zmluvu.


Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska.
Prečítaj si, aké podmienky musí splniť turista, aby mohol cestovať do Thajska.

Odpovedať

Okomentuj
Sem napíš svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.