Víza do Indie pre Slovákov v roku 2018 a návod, ako ich získať

Víza do Indie pre Slovákov v roku 2018 a návod, ako ich získať
5 (100%) 3 votes

Víza do Indie už nie sú taký strašiak, ako tomu bývalo kedysi. Pamätám si ešte časy, keď sa muselo chodiť na Indickú ambasádu na Dunajskej v Bratislave a sedieť v čakárni. Ja som si tým neprešiel, ale počul som veľa príbehov známych. Dnes, chvalabohu, už aj víza do Indie možno vybaviť online cez internet. 

Víza do Indie pre Slovákov 2018 a návod, ako ich získať

Indovia nemajú zmysel pre internet. Čo tým myslím? Väčšina indických stránok, ktoré som kedy navštívil, vyzerali ako internet v roku 1998. Bohužiaľ, aj stránka indickej ambasády, kde sa vybavujú víza online, vyzerá veľmi podobne.

víza do Indie
Víza do Indie pre Slovákov.

Kedy môžem požiadať o víza do Indie?

  • Maximálne 120 dní pred odletom, najneskôr ale štyri dni pred príchodom, aby ti ich stihli vybaviť. Avšak, o víza do Indie môžeš požiadať elektronicky iba dvakrát za rok, čo znamená, že ak tam cestuješ pravidelne a často, určite navštív ambasádu v Bratislave na Dunajskej ulici.

Koľko stoja víza do Indie a ako dlho trvá vybavenie?

  • 51,25 amerických dolárov, čo je zhruba 44 €. Vybavenie trvá maximálne tri dni, alebo 72 hodín. Pre porovnanie, víza do Thajska Slovákom netreba, stačí prísť na letisko a dostaneš pečiatku. Snáď podobný systém časom zavedie aj India.

Ako dlho môžem zostať v Indii na turistické víza?

  • Po novom je to 60 dní a víza sú dvojvstupové – to znamená, že si môžeš spraviť mini výlet so Nepálu a na pôvodné indické víza sa stále vrátiť.

Na čo si dať pozor? Nenechaj sa oklamať agentúrou.

  • Existuje veľa sprostredkovateľských stránok, ktoré vyzerajú na oko rovnako, ako stránka indickej ambasády – hrozne. Víza sú tu často predražené. Vybavuj si ich iba na oficiálnej stránke ambasády, ktorou je táto (https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html) a žiadna iná.

Čo si musím pripraviť a čo budem potrebovať?

  1. sken stránky s pasu, kde je tvoja fotka, dátum platnosti pasu a jeho číslo, vo formáte PDF. Pas musí byť platný minimálne 6 mesiacov od dňa, kedy vstúpiš do Indie.
  2. fotku tváre nie väčšiu ako 1 megabajt, ktorá má rovnakú výšku aj šírku (napríklad 150×150) vo formáte JPG
  3. nervy – stránka má milión otázok typu, či sú tvoji rodičia z Pakistanu. Bude ti pridelené vlastné ID a treba vyplniť všetky kolónky. Ak niektorú vynecháš, nepustí ťa do ďalej.
  4. adresu hotela, kde budeš bývať v Indii. Ja to vždy robím tak, že dám adresu prvého a ďalej to neriešim, keď sa pohybujem po krajine.

Po podaní žiadosti ti príde na mejl informácia o tom, či bola žiadosť potvrdená alebo nie. Jej stav si tiež môžeš priebežne kontrolovať so svojim ID, ktoré ti bolo pridelené na začiatku.


víza do Indie
víza do Indie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.