Víza do Kanady pre Slovákov: Všetky info na jednom mieste
Ohodnoť článok

Treba víza do Kanady? Našťastie ich Slováci riešiť nemusia, pokiaľ cestujú do Kanady ako turisti. Záleží. Stačí sa registrovať na internete a zaplatiť poplatok. Pripravil som prehľad, ako je to s vízami do Kanady aj v ostatných prípadoch, kedy tam chceš pracovať, alebo študovať. Úprimne, Kanada si k telu len tak niekoho nepustí a mňa sa pri vstupe vypytovali veľmi zvláštne otázky. Neviem, možno som podozrivý tým, že mám pas plný pečiatok.

Ako získať víza do Kanady

víza do kanady
Potulky Torontom.

Typy víz do Kanady:

  • turistické (eTA)
  • Working Holiday víza
  • študentské
  • pracovné

Turistické víza do Kanady

Skratka eTA znamená Electronic Travel Authorization a ide o to isté, čo majú Američania, no nadávajú tomu ESTA. Postup získania je rovnaký. Vyplníš online formulár, zaplatíš poplatok a do mailu ti príde potvrdenie/zamietnutie víz do Kanady. S týmto potvrdením môžeš ostať v Kanade 90 dní a povolenie platí na päť rokov. Žiadosť vyplň tu.

CENA: 7 CAD (4,70 €)

Koľko trvá schválenie? Nuž, poteším ťa. Ja som si spomenul, že potrebujem túto registráciu len pár hodín pred odletom do Toronta. Bol som celkom v strese a hneval sa, že som na to zabudol. Ide totiž o novinku a kedysi eTA nebola potrebná. Našťastie mi potvrdenie prišlo do mejlu asi tri minúty po zaplatení. Tlačiť ho netreba, stačí v mejli – oni to majú aj tak v systéme.

TIP: Daj si záležať na správnom čísle pasu, potvrdenie nie je na meno ale na číslo. Keď dáš zlé, bude neplatné.

víza do kanady
Toronto.

Working Holiday víza do Kanady

O ich získanie som sa zaujímal už dávnejšie, no nakoniec som skončil v USA na Work and Travel s Camp Leaders. Ako ale získať Working Holiday víza do Kanady? Umožňujú žiť a pracovať Slovákom vo veku 18-35 v Kanade po dobu jedného roka. O Working Holiday víza do Kanady sa dá požiadať online počas celého roka a schvaľuje ich aj imigračné oddelenie. Priprav sa teda na birokracu. Odporúčam ti však pomoc agentúry, ktorí v tom majú prax. Žiadosť o tieto víza vyplníš tu.


TIP: Vyskúšaj Work and Travel v USA. Prečítaj si môj článok, ako som si našiel prácu v USA v piatich krokoch. 


Študentské víza do Kanady

Pre získanie študentských víz do Kanady budeš v prvom rade potrebovať potvrdenie o prijatí na školu a výpis z bankového účtu. Popri týchto vízach môžeš v Kanade aj legálne pracovať a zarábať, no iba 20 hodín týždenne. Čiže iba brigáda. Získanie týchto víz nie je automatické, ide o viacero žrebovaní za sebou, kde buď budeš mať štastie, alebo nie.

K vízam budeš potrebovať nasledovné:

  1. Formulár, ktorý vyplníš
  2. Cestovný pas
  3. Fotografiu
  4. Výpis z účtu
  5. Doklad o zaplatení poplatku za žiadosť
  6. Potvrdenie o prijatí o štúdium
  7. Ak máš menej ako 18 rokov, vybav si aj notársky overené potvrdenie od rodičov v angličtine alebo francúzštine

Cena posúdenia tejto žiadosti je 150 CAD a vyplníš ju tu.


Pracovné víza do Kanady

Pracovné povolenie sa najčastejšie vydáva na 2 roky.


Milan „Bez Mapy“ Bardún, cestovateľský blog, ktorý trhá Slovákov z kancelárskych stoličiek od roku 2013

PS: Páčil sa alebo ti pomohol môj článok? Pozri si nakúp v mojom obchode.

"Klíma v kancli nebola pre mňa. V roku 2016 som dal výpoveď a začal podnikať. Cestovateľský blog Bez Mapy sa stal mojim zamestnaním na plný úväzok. Lacné cestovanie ma neberie, píšem o zážitkoch a dobrodružstve. Medzi mojich partnerov patria aj Qatar airways, Coca Cola či Mini Cooper." - Milan "Bez Mapy" Bardún (26)

Čo si myslíš ty?